Enhetscirkeln 7


Viktiga grunder

Hur fungerar enhetscirkeln?

Hur bestämmer vi vinkeln/vinklarna?

Definitionerna av sinus, cosinus och tangens på formelbladet

Viktigt att lägga till tycker jag är att tan v = sin v / cos v


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 tankar om “Enhetscirkeln

 • johanna

  Hej och tack! Du räddar mig och många andra ifrån en väldigt tuff tid med matten och du får det på nått magiskt sätt att låta lätt och helt plötsligt förstår jag det som jag försökt förstå mig på väldigt länge men inte tidigare har gjort. TACKSAM!

 • Victor Altamirano

  Hej Jonas, tack för de fantastiska lektioner. Det har gått flera år sedan jag läste matte och det är såklart svårt att komma igång igen men de här lektioner blir lättare och du är pedagogisk och kan förklara på ett sätt som underlätta förståelse. Ser framemot till de andra lektioner och tacksam ännu en gång för ditt arbete.
  Önskar dig en fin vår-sommar!
  /Victor Altamirano

  • Jonas Vikström

   Hej Victor! Tack för din kommentar och feedback! Vad kul att sidan är till hjälp och att du gillar genomgångarna 🙂 Stort lycka till med kursen och hoppas du med får en fin vår och sommar! 😀
   Mvh Jonas

 • Jan

  Tack Jonas!
  Som alltid har du gjort väldigt bra jobb på att förklara och gå igenom saker och verkligen göra allt mycket lättare för oss. Vi uppskattar verkligen lärare som dig som älskar sitt jobb och gör det på bästa sätt. Fortsätt att vara bästa läraren!